Sałatka z fasolką szparagową i kurkami
Lekka i zdrowa sałatka na ciepło z ekologiczną fasolką szparagową i kurkami to idealna propozycja na podwieczorek.
Składniki na porcje dla 2 osób:
- paczka 450g ekologicznej fasolki szparagowej 2beBIO
- 250g kurek
- 3 szalotki
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- sok z połówki cytryny
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Ekologiczną mrożoną fasolkę szparagową 2beBIO ugotuj w osolonej wodzie al dente.
- W między czasie pokrój szalotki i zacznij smażyć aż się zeszklą.
- Dodaj kurki i sok z cytryny. Smaż od czasu do czasu mieszając, aż cały sok z patelni wyparuje.
- Dodaj ugotowaną ekologiczną fasolkę szparagową, chwile obsmaż dodaj sól i pieprz do smaku i wlej ocet balsamiczny.
- Przed samym podaniem posyp grubo zmielonym czarnym pieprzem i polej łyżeczką oliwy z oliwek.