Ekologiczny mrożona dynia Hokkaido
Naszą BIO dynię Hokkaido polecamy wszystkim tym, którzy chcą wspomóc organizm w trawieniu i regularnie dostarczać karoten (którego jest więcej niż marchewce!), witaminy: B1,B2,PP,C i A, oraz fosforu, żelaza, wapnia, potasu i magnezu. To również pyszna alternatywa dostępna przez okrągły rok dla innych popularnych w Polsce warzyw. Spróbujcie naszej BIO dyni Hokkaido dodać jako nietypowy składnik tradycyjnego węgierskiego leczo , francuskich tart i zup z żółtych i pomarańczowych warzyw.
Czy wiesz, że…
Angielskie tłumaczenie słowa dynia (pumpkin) ma swoje korzenie w języku starożytnych Greków, przez których dynia nazywana była po prostu dużym melonem – pepon (πέπων).
Waga: 450g
Wartości odżywcze w 100g produktu:*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące
Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!
Zakupisz w
Artykuły powiązane z produktem
Zupa dyniowa na mleczku kokosowym
Spróbuj naszej propozycji na gęstą zupę dyniową z mleczkiem kokosowym w nieco orientalnym stylu.
Czytaj dalejMrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?
Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.
Czytaj dalej