
Ekologiczny mrożony szpinak
Szpinak jest świetnym i pysznym źródłem magnezu , żelaza i kwasu foliowego. Zawiera witaminy: A, E, B6 oraz K. Szpinak polecamy wszystkim ale w szczególności osobom cierpiącym na anemię oraz zestresowanym i nerwowym.
Czy wiesz, że…
Szpinak zawiera tyle samo żelaza co wołowina! Niestety, należy pamiętać, że żelazo pochodzenia zwierzęcego jest lepiej przyswajalne dla organizmu człowieka (mniej więcej w stosunku 1/5).
Waga: 450g







*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące

Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia

Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!
Zakupisz w
Artykuły powiązane z produktem
Cannelloni ze szpinakiem
Nasze cannelloni z ekologicznym szpinakiem sprawdzi się świetnie jako kolacja dla 4 osób. To wegetariańskie danie, którego podstawą jest tradycyjny włoski makaron przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Przyjęło się, że makaron pochodzi z Sorrento, a nazwę zawdzięcza podobieństwu do trzciny.
Czytaj dalejMrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?
Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.
Czytaj dalej