fbpx
Mrożone ekologiczne mango

Mrożone ekologiczne mango

Nasze BIO mango pochodzi Peru  albo Madagaskaru. Mrozimy je tuż po zebraniu kiedy są dojrzałe, obierając ze skórki i krojąc w duże kawałki, żeby zachować ich smak i cenne właściwości odżywcze. Mango jest źródłem witamin: A, B1, B2, B3, B6 i B9, C, E i K oraz potasu, fosforu,  żelaza, miedzi, cynku, sodu, wapnia i magnezu. Owoce mango podobnie jak jagody i maliny regulują poziom cukru we krwi.

Czy wiesz, że…
Mango pochodzi z Indii. Lokalni, hinduscy eksperci mango potrafią tak ugniatać dojrzały owoc, by po zrobieniu dziurki w skórce, można było wypić całe wnętrze owocu, jak sok.

Waga: Waga: 300g

Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 293 kJ/69 kcal Wartość energetyczna
Tłuszcz 0,3g Tłuszcz
W tym kwasy tłuszczowe 0,07g W tym kwasy tłuszczowe
Węglowodany 15,3g Węglowodany
Cukry 13,6g W tym cukry
Białko 0,5g Białko
Sól 0,02g Sól*

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Termin przydatności

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące

Zalecane warunki przechowywania

Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia

Produkt mrożony

Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!

Zakupisz w

Artykuły powiązane z produktem

Mus z truskawek

Przepis na prosty mus z ekologicznych truskawek jest jednym z naszych ulubionych. Świetnie sprawdzi się jako polewa do naleśników, puddingu chia czy owsianki.

Czytaj dalej

Mrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?

Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.

Czytaj dalej

Chutney z mango

Chutney z mango jest idealny do kanapek, mięsa, domowych burgerów, serów i nie tylko. Spróbuje koniecznie!

Czytaj dalej