Mrożone ekologiczne mango
Nasze BIO mango pochodzi Peru albo Madagaskaru. Mrozimy je tuż po zebraniu kiedy są dojrzałe, obierając ze skórki i krojąc w duże kawałki, żeby zachować ich smak i cenne właściwości odżywcze. Mango jest źródłem witamin: A, B1, B2, B3, B6 i B9, C, E i K oraz potasu, fosforu, żelaza, miedzi, cynku, sodu, wapnia i magnezu. Owoce mango podobnie jak jagody i maliny regulują poziom cukru we krwi.
Czy wiesz, że…
Mango pochodzi z Indii. Lokalni, hinduscy eksperci mango potrafią tak ugniatać dojrzały owoc, by po zrobieniu dziurki w skórce, można było wypić całe wnętrze owocu, jak sok.
Waga: 300g
Wartości odżywcze w 100g produktu:*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące
Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!
Zakupisz w
Artykuły powiązane z produktem
Mus z truskawek
Przepis na prosty mus z ekologicznych truskawek jest jednym z naszych ulubionych. Świetnie sprawdzi się jako polewa do naleśników, puddingu chia czy owsianki.
Czytaj dalejMrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?
Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.
Czytaj dalejChutney z mango
Chutney z mango jest idealny do kanapek, mięsa, domowych burgerów, serów i nie tylko. Spróbuje koniecznie!
Czytaj dalej