Ekologiczny mrożona fasolka szparagowa
Naszą fasolka szparagową zbieramy i mrozimy na przełomie czerwca i lipca. Zielone szparagówki zawierają sporą dawkę witaminy A, kwasu foliowego i żelaza dzięki czemu rekomenduje się jej spożycie kobietom w ciąży, cukrzykom oraz osobą zmagającym się z niedoborem żelaza.
Czy wiesz, że…
Nie wolno spożywać surowej fasolki szparagowej. Większość warzyw strączkowych, zawiera fazynę – toksyczny glikozyd roślinny, który zostaje zneutralizowany dopiero podczas gotowania. Fazyna powoduje wymioty i biegunkę!
Waga: 450g
Wartości odżywcze w 100g produktu:*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące
Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!
Zakupisz w
Artykuły powiązane z produktem
Sałatka z fasolką szparagową i kurkami
Lekka i zdrowa sałatka na ciepło z ekologiczną fasolką szparagową i kurkami to idealna propozycja na podwieczorek.
Czytaj dalejJak myślicie po co nam witaminy i minerały? Część I
Niedobór witamin i minerałów może zaburzyć prawidłowy rozwój i funkcjonowanie naszego organizmu, a nawet zagrażać życiu i zdrowiu. Składniki mineralne to pozostałości w postaci popiołu
i stanowią zaledwie 4% masy ciała. Nasz organizm nie ma możliwości ich wytworzenia
i możemy ich dostarczyć prawie wyłącznie w dobrze zbilansowanej diecie. Minerały dzielimy na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy.