fbpx
Ekologiczny mrożona fasolka szparagowa

Ekologiczny mrożona fasolka szparagowa

Naszą fasolka szparagową zbieramy i mrozimy na przełomie czerwca i lipca. Zielone szparagówki zawierają sporą dawkę witaminy A, kwasu foliowego i żelaza dzięki czemu rekomenduje się jej spożycie kobietom w ciąży, cukrzykom oraz osobą zmagającym się z niedoborem żelaza.

Czy wiesz, że…
Nie wolno spożywać surowej fasolki szparagowej. Większość warzyw strączkowych, zawiera fazynę – toksyczny glikozyd roślinny, który zostaje zneutralizowany dopiero podczas gotowania. Fazyna powoduje wymioty i biegunkę!

Waga: Waga: 450g

Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 140 kJ/33 kcal Wartość energetyczna
Tłuszcz 0,2g Tłuszcz
W tym kwasy tłuszczowe 0,05g W tym kwasy tłuszczowe
Węglowodany 4,5g Węglowodany
Cukry 2g W tym cukry
Białko 2,2g Białko
Sól 0,013g Sól*

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Termin przydatności

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące

Zalecane warunki przechowywania

Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia

Produkt mrożony

Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!

Zakupisz w

Artykuły powiązane z produktem

Sałatka z fasolką szparagową i kurkami

Lekka i zdrowa sałatka na ciepło z ekologiczną fasolką szparagową i kurkami to idealna propozycja na podwieczorek. 

Czytaj dalej

Jak myślicie po co nam witaminy i minerały? Część I

Niedobór witamin i minerałów może zaburzyć prawidłowy rozwój i funkcjonowanie naszego organizmu, a nawet zagrażać życiu i zdrowiu. Składniki mineralne to pozostałości w postaci popiołu
i stanowią zaledwie 4% masy ciała. Nasz organizm nie ma możliwości ich wytworzenia
i możemy ich dostarczyć prawie wyłącznie w dobrze zbilansowanej diecie.  Minerały dzielimy na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy.

Czytaj dalej