Ekologiczna mrożona mieszanka egzotycznych owoców do smoothie
Poznajcie naszą mieszankę ekologicznych owoców do przygotowywania pysznego żółtego smoothie. Do mieszanki wystarczy dolać ulubiony sok, jogurt lub mleko i całość zmiksować.
Składniki: 42% BIO mango, 36% BIO jabłka, 22% BIO banan.
Waga: 250g
Wartości odżywcze w 100g produktu:*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące
Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!
Jak przygotować
Zawartość torebki wsypać do blendera
Dodać 400ml ekologicznego soku lub wody
Całość miksować przez 30 sekund
Zakupisz w
Artykuły powiązane z produktem
Jak myślicie po co nam witaminy i minerały? Część I
Niedobór witamin i minerałów może zaburzyć prawidłowy rozwój i funkcjonowanie naszego organizmu, a nawet zagrażać życiu i zdrowiu. Składniki mineralne to pozostałości w postaci popiołu
i stanowią zaledwie 4% masy ciała. Nasz organizm nie ma możliwości ich wytworzenia
i możemy ich dostarczyć prawie wyłącznie w dobrze zbilansowanej diecie. Minerały dzielimy na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy.
Jak myślicie po co nam witaminy i minerały? Część II
Witaminy, podobnie jak minerały, są nam niezbędne do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju psychofizycznego. Mimo, że potrzebujemy ich w niewielką ilość, większość witamin musimy pozyskać z posiłków jakie codziennie spożywamy. Dlatego tak ważna jest dobrze zbilansowana dieta bogata w składniki odżywcze i witaminy.
Czytaj dalejDomowe lody
Próbowaliście kiedyś zrobić własne lody? Pokażemy Wam jak zrobić to w mniej niż 6 godzin bez użycia maszyny do lodów!
Czytaj dalejChutney z mango
Chutney z mango jest idealny do kanapek, mięsa, domowych burgerów, serów i nie tylko. Spróbuje koniecznie!
Czytaj dalejMrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?
Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.
Czytaj dalej