Mrożona ekologiczna malina
Nasze BIO maliny mrozimy tuż po zebraniu z krzaczka od maja, aż do września w zależności od odmiany. Charakteryzują się nie tylko pysznym smakiem ale również wysoką wartością odżywczą i sporą ilością błonnika pokarmowego. Stanowią zatem świetną bazę do pysznych deserów i koktajlów dla osób, które dbają o linie. Są ponadto świetnym źródłem witaminy C, A, B1, B2 i B9. W malinach znajdziemy również tokoferole, karotenoidy, liczne kwasy organiczne, wapń, selen, potas, żelazo i fosfor.
Czy wiesz, że…
Maliny mogą być bezpiecznie spożywane przez cukrzyków ponieważ nie podnoszą cukru we krwi (IG – 25). Ponadto są zasadotwórcze dlatego polecamy nasze BIO maliny wszystkim miłośnikom mięsnej diety, która nadmiernie zakwasza organizm.
Waga: 300g
Wartości odżywcze w 100g produktu:*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące
Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!
Zakupisz w
Artykuły powiązane z produktem
Pudding chia
Jeśli nie znacie jeszcze puddingu chia koniecznie musi spróbować. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona chia z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach pudding chia jest gotowy.
Czytaj dalejJak myślicie po co nam witaminy i minerały? Część I
Niedobór witamin i minerałów może zaburzyć prawidłowy rozwój i funkcjonowanie naszego organizmu, a nawet zagrażać życiu i zdrowiu. Składniki mineralne to pozostałości w postaci popiołu
i stanowią zaledwie 4% masy ciała. Nasz organizm nie ma możliwości ich wytworzenia
i możemy ich dostarczyć prawie wyłącznie w dobrze zbilansowanej diecie. Minerały dzielimy na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy.
Mrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?
Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.
Czytaj dalejOwsianka z musem truskawkowym
Tradycyjna owsianka przyrządzana jest bazie mleka ze szczyptą soli bez innych dodatków. Słodkawy posmak nadaje już sama laktoza – dwucukier występujący w krowim mleku.
Czytaj dalej