fbpx
Mrożona ekologiczna malina

Mrożona ekologiczna malina

Nasze BIO maliny mrozimy tuż po zebraniu z krzaczka od maja, aż do września w zależności od odmiany. Charakteryzują się nie tylko pysznym smakiem ale również wysoką wartością odżywczą i sporą ilością błonnika pokarmowego. Stanowią zatem świetną bazę do pysznych deserów i koktajlów dla osób, które dbają o linie. Są ponadto świetnym źródłem witaminy C, A, B1, B2 i B9. W malinach znajdziemy również tokoferole, karotenoidy, liczne kwasy organiczne, wapń, selen, potas, żelazo i fosfor.

Czy wiesz, że…
Maliny mogą być  bezpiecznie spożywane przez cukrzyków ponieważ nie podnoszą cukru we krwi (IG – 25). Ponadto są zasadotwórcze dlatego polecamy nasze BIO maliny wszystkim miłośnikom mięsnej diety, która nadmiernie zakwasza organizm.

Waga: Waga: 300g

Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 177 kJ/43 kcal Wartość energetyczna
Tłuszcz 0,3g Tłuszcz
W tym kwasy tłuszczowe 0,1g W tym kwasy tłuszczowe
Węglowodany 5,3g Węglowodany
Cukry 4,9g W tym cukry
Białko 1,3g Białko
Sól <0,01g Sól*

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Termin przydatności

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące

Zalecane warunki przechowywania

Zalecane warunki przechowywania:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C – do 3 tygodni
-18°C – nie dłużej niż data przydatności do spożycia

Produkt mrożony

Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażaj ponownie!

Zakupisz w

Artykuły powiązane z produktem

Pudding chia

Jeśli nie znacie jeszcze puddingu chia koniecznie musi spróbować. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona chia z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach pudding chia jest gotowy.

Czytaj dalej

Jak myślicie po co nam witaminy i minerały? Część I

Niedobór witamin i minerałów może zaburzyć prawidłowy rozwój i funkcjonowanie naszego organizmu, a nawet zagrażać życiu i zdrowiu. Składniki mineralne to pozostałości w postaci popiołu
i stanowią zaledwie 4% masy ciała. Nasz organizm nie ma możliwości ich wytworzenia
i możemy ich dostarczyć prawie wyłącznie w dobrze zbilansowanej diecie.  Minerały dzielimy na dwie grupy: makroelementy i mikroelementy.

Czytaj dalej

Mrożone owoce i warzywa – czy warto je jeść?

Toczy się wiele dyskusji wokół mrożonych warzyw i owoców. Głównym zarzutem jest to, że nie są tak bogate w wartości odżywcze jak ich świeże odpowiedniki - i to prawda do pewnego stopnia.

Czytaj dalej

Owsianka z musem truskawkowym

Tradycyjna owsianka przyrządzana jest bazie mleka ze szczyptą soli bez innych dodatków. Słodkawy posmak nadaje już sama laktoza – dwucukier występujący w krowim mleku.

Czytaj dalej